Què fem?

Les festes:

Nadal: A final de 1r trimestre fem un concert al Centre Cívic des de P3 fins a 6è. Cada classe participa amb una actuació musical, les famílies estan convidades. El tema de les cançons són nadales i també estan relacionades amb el tema que treballem al llarg del curs.

Sant Jordi: Per Sant Jordi participem en els jocs florals del Districte i també fem una revista a l’Escola on es publica un treball de cada classe.
Al Centre Cívic fem un acte de lliurament de premis amb la participació de la Coral de l’Escola i de la dansa d’extraescolars.

Festa dels Sentits: Cada curs tots els alumnes de l’Escola treballem un projecte sobre un monogràfic: Barcelona, Cuines del mòn, Mozart... aquest curs estem treballant El cinema.
Durant una setmana els alumnes participen en tallers preparats pels mestres on es treballa el tema en relació a cada sentit i els alumnes de 6è fan de monitors.

Activitats al migdia:

Escacs: Des de l’Escola hem considerat la pràctica dels escacs amb un alt valor formatiu. Un dia a la setmana els alumnes usuaris de menjador de 3r a 6è fan escacs amb monitors de l’Escola EDAMI.


Activitats extraescolars:

Aquestes activitats estan gestionades per l’AMPA, l’Equip Directiu ,l’Associació Esportiva Ciutat Vella i GSB esports.

Futbol: de 1r a 6è (dos grups)
Bàsquet: de P5 a 6è
Tennis: de P4 a 6è (dos grups)
Dansa moderna: de 3r a 6è
Espai de plàstica i creativitat: P3, P4 i P5
Iniciació esportiva: de P3 a 2n
Patinatge:de P3 a 6è

El preu de les activitats és de 12 euros que s'han de pagar cada dos messos (24 euros).
Es necessita un mínim de 6 alumnes per fer una activitat.
Per apuntar-se s'ha de passar per consergeria. 

Activitats en horari lectiu:

Dia del joc: Els alumnes de P3 participen en una jornada lúdica que organitzen els Mestres de l’Escola juntament amb l’Escola Bressol la Mar.


Programa de dansa del Centre Cívic:  Els alumnes d’E.Infantil,  2n i 3r participen cada curs en el programa de dansa que ofereix la compañía Increpa a través del Centre Cívic. Els alumnes participen en 2 tallers de dansa al Cente Cívic i assisteixen a un espectacle organitzat pel mateix grup. Els Mestres reben un material que poden treballar al llarg del curs a l’Escola.

Coral: Subvencionat pel Districte els alumnes de Cicle Superior durant una hora  setmanal fan cant coral. Dirigeix l’activitat una professora de l’Escola de Músics i la professora de música de l’Escola. A través d’aquesta activitat els alumnes de coral participen en la trobada de corals i en l’acte de final de curs juntament amb les altres escoles. També participen als actes de l’Escola concert de Nadal i Jocs Florals de Sant Jordi.


Educació per la ciutadania: Dintre d’aquesta área els alumnes de 5è durant 5 sessions reslitzen una activitat conduida per dos advocats en la que aprenen el funcionament de les lleis i els judicis.

Biblioteca: Des de fa un curs els alumnes de P5, 2n, 4t i 6è participen en el programa “llegir x llegir” que organitza la Biblioteca. Els alumnes assisteixen una vegada al mes a la biblioteca acompanyats pels mestres i realitzen tallers sobre la lectura: il.lustració, narrativa, poesía, lectura d’imatges… aquests tallers están guiats per professionals això vol dir que  es tracta d’escriptors, il.lustradors, poetes… És una activitat conjunta amb l’Escola Alexandre Galí.
A continuació podeu veure un video explicatiu:
Cloenda primera edició Llegir x llegir  


Piscina: Els alumnes de 1r i 2n com a complement de l’Àrea d’Educació Física participen en el  programa “Aprén a nedar” de l’Ajuntament.  Un dia  a la setmana van a classes de natació al Club Atlètic Barceloneta acompanyats pels Mestres.
Els alumnes de 6è també entren en aquest programa però només un trimestre de forma gratuita.

Dansa Ara: Els alumnes de 2n preparen durant tot le curs un conjunt  de danses i després  les  ballen al Palau Sant Jordi juntament amb totes les escoles de Barcelona que hi participen, en total uns 3.000 alumnes. El dia de l’actuació participa també una companyia de dansa. Les famílies poden anar a veure l’espectacle, és gratuit.

Ball de bastons: Els alumnes de Cicle Mig quinzenalment dintre de l’Àrea d’Educació Física fan ball de bastons gestionat per l’Associació de bastoners del Raval i el professor d’E.Física. A través d’aquesta activitat els alumnes participen en una trobada de bastoners amb la resta d’escoles.

Cantània: Els alumnes de 4t durant tot el curs preparen una cantata que desprès representaran a l’Auditori, juntament amb la resta d’escoles. L’activitat està gestionada per la mestra de Música.


Col.laboració amb el Centre Ocupacional Sínia: Els alumnes de 5è participen cada curs en una activitat conjunta amb aquest centre ocupacional, durant tres sessions realitzen activitats juntament  amb alumnes discapacitats en actitud de col.laboració.

Mus-e:  Subvencionat pel Districte els alumnes de Cicle Superior fan una hora setmanal de dansa. Dirigeix l’activitat un professional de dansa i les tutores dels dos cursos. Aquesta activitat es gestiona a través de la Fundació Yehudi Menuhin la filosofia de la qual és l’art per la convivència. També forma part de la Coordinació Primària Secundària.